Hva er en god sommer-hit i 2017?

Hva er en god sommer-hit i 2017?

Hva er en god sommer-hit i 2017?

Hver sommer er det ganske har konkurranse mellom forskjellige popstjerner og plateselskap, om hvem som klarer å lage årets sommer-hit. Det som liksom blir kjenningsmelodien for 2017, som spiltes i bakgrunnen da du lå og slappet av i sola, grillet, eller hadde en ellevill strandfest. Et sound-track for dine gode minner, med andre ord.

Kjennetegn for noe som kan lukte sommer-hit

Sommer-hiten har mange kjennetegn utenom det mest opplagte, nemlig at det er musikk som mange liker å spille på sommeren når de koser seg. Noe av det viktigste er at sommer-hiter vanligvis er behagelige å lytte til, men at de ikke blir fullstendig kjedelig. De skal ha litt driv, uten å bli stressende.

Melodien skal også være moderat irriterende, slik at du husker den, men ikke så irriterende at du bytter spor. Det er selvfølgelig best når du får melodien på hjernen, og ikke kan annet enn å gå rundt å nynne på den for resten av dagen.

Sommer-hiten er ikke en ren sjanger, selv om man kanskje skulle tro det. Den kan være en blanding av forskjellige retninger innen musikk. En annen fellesnevner er derimot at teksten skal være relativt enkelt, og at den ikke inviterer til noen tyngre hjerneaktivitet. Lett og lekent er to stikkord som passer godt for å gi en mer positiv beskrivelse.

Så, hvilke kandidater har vi for årets sommer-hit i 2017?

Det knives som sagt ganske hardt om hvem som skal få æren av tittelen årets sommerhit. Det beste alternativet så langt er likevel Despacito, hvor Justin Bieber, sammen med Luis Fonsi og Daddy Yanky har lurt seg inn på førsteplassen i VG-lista top 20 i hele 15 uker ved skrivende dato. Justin Bieber har forresten vært med på flere behagelige prosjekter for denne sommeren, noe som kanskje ikke er så overraskende. Han har en meget søvndyssende og beroligende stemme, på mange vis en ny Lauren Hill, men uten den aggressive biten av hennes kraftfulle stemme.

Andre kandidater som også skamløst sikter etter sommer-hit tittelen er Miley Cyrus med sangen Malibu, Vidar Villa med festvisa One Night Stand, så vel som Plumbo, en imitering av Postgirobygget som ikke helt når opp.

Den som ikke vil være med på jaget kan kanskje nøye seg med en mix-tape med klassiske sommer-hits?

Det finnes mange virkelig gode sommer-hits, og den som ikke gidder mer av nye forsøk, vil kanskje nøye seg med et utvalg av klassiske sommer-hits for late dager i sola? En av de beste er kanskje Bryan Adams sin Summer of 69, som er en stødig låt, poetisk, med en vakker melodi. Andre kandidater fra den gode rocke-alderen er kanskje Mamas & the Papas sin ikoniske California Dreaming. Vi kan godt fortsette med litt god hippy-musikk, og nevne Cream sin Wheels of Fire.

Den som liker det på norsk er kanskje godt tatt vare med det norske trekløveret av god pop-musikk. Her må vi uansett nevne Jokke, både med og uten Tourettes, så vel som DeLillos og Postgirobygget. Dette er i all hovedsak easy listening pop, selv om Jokke bryter litt med den ene regelen lengre oppe, om at tekstene skal være passe innholdsløse.

(Og til dere som nå er i ferd med å rive dere i håret, fordi jeg omtaler Jokke som easy listening og pop-musikke, burde kanskje tenke på at mannen selv omtalte seg selv, om noe ironisk som en pop-musikker. Han innså hvor han hadde havnet etter at han lagde god musikk som alle likte.)

mm_blog_admin