Musikken man kan oppleve LIVE i 2018

Musikken man kan oppleve LIVE i 2018

Musikken man kan oppleve LIVE i 2018

2018 kommer til å bli året for musikkelskerne. Det arrangeres årlig en rekke konserter, festivaler og andre musikkarrangement i Norge, og det kommer til å bli enda flere i 2018. Fra store internasjonale artister i Oslo Spektrum til lokale festivaler i Valdres ­– Norge har alt mulig uansett hva slags musikk du foretrekker. Sommeren er den største tiden for musikkfestivaler rundt om i landet. Fra juli til august kan du pakke sammen telt og bagasje i bilen din og kjøre rundt om i det lange landet vårt for å oppleve det musikk-Norge har å by på.

Finansiering av konsertene

Festivaler og konserter kan etter hvert bli en stor bekostning på lommeboken. Når alle utgiftene kommer i løpet av de samme sommermånedene kan det være vanskelig å prioritere og få kjøpt nok billetter og festivalpass. Man kan heller ikke vente til neste lønning, for da blir de viktige billettene utsolgt. Om du har en stabil økonomi er det mulig å søke om kreditt og forbrukslån for å dekke over disse utgiftene. Så lenge du har mulighet til å raskt betale ned et mindre lån i løpet av noen måneder er det ingenting som er galt med å unne seg de ekstra billettene til festivalen i juni. «Det er viktig å sette opp et budsjett når du tar opp et forbrukslån» poengterer Jan Edvardsen, forbrukslaan.no. Med en lånkalkulator, som på Forbrukslaan, kan man se hvor mye økonomien din tillater deg å låne. Slik vet man at man aldri overstiger sin sikre økonomiske grense.

Om du ikke har råd til festivalbilletter, men ikke ønsker eller har mulighet til å ta opp et lån, kan det også være en idé å melde seg til å jobbe frivillig. De fleste festivaler tar årlig inn en mengde ungdommer som ønsker å jobbe en dag eller to på festivalområdet mot et gratis dagspass. Om du samler sammen noen venner du kan jobbe sammen med kan dette også bli til en morsom opplevelse for vennegjengen.

Oslo Spektrum & Telenor Arena

Telenor Arene er Norges største innendørs musikkarena og lokale for mange internasjonale artister. I Oslo ligger også Oslo Spektrum, som også arrangerer mange store konserter. I løpet av 2018 er det mange kjente fjes, og noen litt mindre kjente, men like talentfulle artister, som kommer til å fylle arenaene med musikk og stemning. De fleste billettene blir solgt ut fort, men man kan alltid finne restbilletter eller billetter som folk ønsker å selge bort på nett. Under er det listet opp noen store arrangementer man burde få med seg.

I slutten av mars er det tidligere boyband-medlem Harry Styles som kommer til å lyse opp Oslo arena. I disse dager er Styles solo og leverer solid pop-rock musikk av klasse. Han tar nok med seg gitaren sin og sangene sine fra bestselger- og debutalbumet hans. Om unge fans er heldige spiller han kanskje noen nye versjoner av hans gamle One Direction hits.

Få uker etter Harry Styles er det vår egne Ane Brun som står på scenen i Oslo Spektrum. 14. april spilles det nye låter fra albumet hennes «Leave Me Breathless» som er fylt opp av coverlåter inspirert av artister som Bob Dylan og Radiohead. Turneen hennes har allerede bydd på stor suksess og vi gleder oss til å se henne på Norges største scene.

Siste lørdagen i april er det nok en norsk artist som står på scenen i Oslo Spektrum. Lars Vaular oppsummerer sin historie som norsk artist i over 10 år med et storslaget show på arenaen. Bergenseren har en lang historie bak seg fylt med gamle hits og slagere. Datamusikken kommer nok til å fylle stadion og lage liv hos hele publikum. Det beste fra Lars Vaular kan man høre i Oslo Spektrum den 28. april 2018.

På Telenor Arena den 2. mars 2018 kommer Kendrick Lamar til å spille sammen med James Blake. The Damn Tour gjør et stop i Oslo, til store glede for alle oss som elsker hip hop. Kendrick Lamar er uten tvil en av de største navnene når det kommer til rap og hip hop. Han har i år også sluppet mange populære sanger, som er en del av sitt nye album han kommer til å fremføre på scenen i Oslo.

Sam Smith er en viktig musikkartist og personlighet i disse dager. Smith produserer ikke bare fantastiske sanger, han er en fantastisk live-artist med positiv innvirkning på dagens ungdom. Derfor er det en stor ære at artisten velger å legge turneen sin innom Telenor Arena den 23. april i 2018. Dette er første gang Sam Smith besøker Norge, og vi kan derfor se frem til et ekstra spektakulært show. Repertoaret til artisten har samlet opp en menge hits som «Stay With Me» og dagsaktuelle «Too Good At Goodbyes». I tillegg kan vi forvente å høre en rekke sanger fra hans nyeste album «The Thrill Of It All». Dette kommer til å bli en spektakulær opplevelse.

Festivaler i Norge

I idylliske Kristiansand kan du bli med på en av de største opplevelsene sommeren 2018. Fra 6. til 7. juli arrangeres 10-års jubileum til Palmesus, også Norges største sommerfest. Siden dette er en milepæl for festivalen kommer det i 2018 noen store artister. På scenen kan du se og høre artister som Armin Van Buuren, The Chainsmokers, Zara Larsson, Veronica Maggio, Mike Perry, Gabrielle og mange andre. Billetter til Palmesus 2018 er allerede solgt ut for lenge siden, men om du er heldig finner du kanskje noen på nett som ønsker å selge sine billetter.

En liste over norske festivaler er ikke komplett med mindre du har med Øyafestivalen. I Tøyenparken, midt i Oslos kjerne, arrangeres en musikkfestival fylt opp med talentfulle sangere og artister. Fra 7. til 11. august kan du nyte musikken til norske og internasjonale artister som Lykke Li, Patti Smith, Superorganism og Store P. Tidligere har populære artister som Lana del Ray, MØ, Cashmere Cat og Young Thug gjestet scenen, så vi kan nok forvente å få enda flere artister på den stadig voksende artistlisten for 2018. Et ukespass til Øya koster 2804 kr, og 1425 kr om du er mellom 12 og 17 år.

I spektakulære Beitostølen kan du bli med på en av Norges mest unike festivaler. Trollrock er en festival med både frisk musikk og luft, som er en favoritt blant naturelskere. Omgivelsene som omringer Trollrock er nemlig noe av det mest spektakulære Norge har å by på. I tillegg til musikken og naturen kan også festivalen by på ulike aktivitetstilbud, et bredt matutvalg og gode overnattingstilbud. I 2018 er det en rekke store artister som gjester de to scenene på Trollrock. Amy McDonald, Oslo Ess, Jaa9 & Onkel P, Cezinando, Vazelina og Hellbillies er kun et fåtall av artistene du kan forvente å se på scenen. Et festivalpass til Trollrock selges for 1645 kr. Dette arrangementet er best egnet for de over 16.

Buktafestivalen er en av de nordligste store festivalene som arrangeres i Norge. I nordlige Tromsø kan du bli med på en festival som samler talentfulle artister fra Norge og utlandet. Buktafestivalen har årlig blitt arrangert siden 2004, og det er ingenting som tilsier at denne suksessfulle tradisjonen kommer til å ta slutt. Fra 19. til 21. juli 2018 kan du høre musikk fra blant annet Gluecifer, Sondre Justad, Bel Canto og Moddi. Festivalpass til Bukta ligger på 1654 kr og har en 18-årsgrense.

Tons of Rock er en festival fra 20. til 22. juni dedikert til rock. Festivalen ligger på den ikoniske Fredriksten festning i Halden, som er en perfekt arena for en rockfestival. Dette er et nytt stort arrangement som inviterer artister som driver med alt fra klassisk rock, til tungrock og metal. I 2018 er spillelisten fylt opp med artister som Ozzy Osbourne, Alice in Chains og Exodus. Selv om campingen på festivalen har en 18-årsgrense for overnatting ønsker Tons of Rock velkommen til folk av alle aldre. Et dagspass for festivalen koster 890 kr og om du ønsker å være på festivalen alle tre dagene koster dette 2360 kr. Barn under 12 år kommer gratis inn, dette gjelder også ledsagere for funksjonshemmede.

Norwegian Wood Rockefestival arrangeres på Frognerbadet i Oslo. Hvert år kan man forvente å høre om en rekke store artister som kommer til å stå på scenen. Dette er nemlig et av hovedpunktene for musikkelskere i Oslo. Gjennom tidene har artister som Bob Dylan, David Bowie og Sting gjestet scenen. Det er forventet en rekke kjente navn også i 2018, mellom 14. til 16. juni. Artister for 2018 er enda ikke listet opp.

Inferno Metal Festival er en festival litt utenom det vanlige. For det første går arrangementet utenom den vanlige sommersesongen og arrangeres fra 28. til 31. mars. Festivalen er også en nisje for de som elsker metal og hardrock. Alle artistene spiller utelukkende innenfor denne sjangeren, og er svært gode på det. Over fire dager besøker rundt 40 band de åtte scenene rundt om i Oslo festivalen holdes på. De aktuelle scenene er blant annet Vulkan Arena, Blå, Pokalen Pub, Rockefeller og Parkteatret. I år det band som Emperor, Dark Funeral, Nordjevel, Odium og Satyricon som gjester de ulike scenene. Om du er en metalelsker bosatt i Norge er denne musikkopplevelsen nødvendig for deg.

mm_blog_admin