Tjen penger på musikk

Tjen penger på musikk

Tjen penger på musikk

Mange musikere ønsker å leve av musikken sin, men å få distribuert sin egen musikk kan by på mange utfordringer, og konkurransen er stor. Mange når aldri frem til musikkselskapene som hjelper artister å finne et marked. Men dette betyr ikke at du ikke kan leve av musikken din om du ønsker det. Man behøver ikke være en stor stjerne for å tjene penger på det man elsker å drive med, og man kan fortsatt jobbe med å oppnå drømmen innen musikk.

De største artistene innen musikk har ofte funnet frem til løsninger som gjør at de kan tilby musikken sin og tjene store penger på det samtidig som de får muligheten til å turnere over hele verden. Man må være realist når man satser på en musiker-karriere. Det er et lite antall av artister som oppnår dette og konkurransen er stor. Da er det viktig å velge alternativer som gjør at du kan tjene penger mens du jobber mot ditt ultimate mål.

Tilby musikken på YouTube

En god mulighet for å tjene penger på musikk, er å benytte seg av mulighetene som finnes på YouTube. For å få best mulighet til å få mange treff på musikk man legger ut på YouTube, så kan det være en fordel å gjøre dette i form av en YouTube-kanal. Neste steg er å legge ut nye låter regelmessig, og man bør forsøke å gjøre dette med best mulig kvalitet. For at man skal bygge opp en YouTube-kanal med et større antall følgere, så må det man presenterer være av så god kvalitet som mulig. I dag finnes det mange muligheter for de fleste å lage egne produksjoner av god kvalitet. Det finnes flere muligheter for å gjøre opptak av god kvalitet, og man kan også lage videoer til opptakene uten ekstra utgifter.

For eksempel kan man benytte seg av produkter som Garageband for Mac, iPad eller iPhone, eller man kan investere i andre produkter som også kan benyttes med andre typer PCer som Cubase eller Sequel. Når man har funnet software som gjør jobben man ønsker, så trenger man kun en måte å få best mulig kvalitet på lyden til Mac, iPad, iPhone eller PC. Dette kan man oppnå med mange forskjellige løsninger. Hvis man kun skal benytte denne løsningen til å gjøre opptak, så kan man benytte et lydkort som er laget for opptak, eller man kan velge å benytte en mikser med mulighet for tilkobling til PC via USB. Ved hjelp av en mikser av denne typen, så har man også mulighet til å benytte den for live spillejobber.

Spillejobber

En annen måte å tjene penger som musiker, er å skaffe seg spillejobber. Det finnes flere scener og utesteder som trenger musikere, og mange trenger også live musikk til brylluper og andre tilstelninger. Ved å tilby sine tjenester i disse sammenhengene, så har man en god mulighet for å få en inntekt på å spille musikk. Man kan velge om man spiller cover-låter eller om man spiller egen musikk.

Studiomusiker

En annen måte å tjene penger som musiker på er å tilby sine tjenester til lokale studioer eller på forespørsel fra eksisterende band som trenger ditt instrument på live spillejobber. Dette er bare noen av måtene man kan tjene penger på som musiker. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan tjene penger, så kan du sjekke Plusspenger.no for inspirasjon.

mm_blog_admin